Nieuwe klant? Gebruik de code NUSPELEN01 en ontvang 15% korting!

Over mij

Mijn naam is Celine. Ik woon in Heemstede samen met drie ondernemende kerels van twee, vijf en zevenendertig jaar.

Niet alleen als moeder, maar ook als pedagoog en speltherapeut, heb ik inmiddels veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van kindontwikkeling. Spelen is daarbij ontzettend belangrijk, want spelen staat gelijk aan leren. En wat betreft spelen is mij iets opgevallen..

Thuis merk ik hoe het speelgoed zich opstapelt. Iedere verjaardag komt er speelgoed bij. Het speelgoed sluit niet altijd aan bij de interesse en ontwikkeling van mijn zoontjes. Duplo of een houten treinbaan; daar blijven ze mee spelen. Ander speelgoed verdwijnt al gauw in de hoek. Zo zonde!

Veel speelgoed is van weinig toegevoegde waarde en sluit niet aan bij de ontwikkeling van kinderen. Speelgoed met toeters en bellen maakt ze vaak overprikkeld en kinderen leren er weinig van. Al gauw verliezen ze hun interesse.

Ontdek samen met je kind wat hij of zij leuk vindt, zonder direct te kopen

Soms is het lastig in te schatten welk speelgoed wél past bij de interesse van je kind. Een miskoop ligt op de loer. Ook groeit je kind hard en is het snel toe aan iets anders..
En heb je dan wel iets passends gevonden? De populaire Wobbel of de stenen van Stapelstein zijn ook gewoon duur! En die klimdriehoek staat soms ook een beetje in de weg.. 
 
Een stapel proble.. ehh speelgoed! Bieperdebiep brengt hier verandering in. Ontdek samen met je kind wat hij of zij leuk vindt, zonder direct te kopen. Kies voor speelgoed dat de fantasie en creativiteit prikkelt en bijdraagt aan groei. Lever het in als je kind toe is aan iets nieuws en creëer thuis weer ruimte. 

drie keer duurzaam:

Het speelgoed circuleert tussen verschillende huishoudens

Samen delen is samen spelen. Geen (mis)kopen meer en geen vol huis. Maakt je kind sprongen in zijn of haar ontwikkeling en is het toe aan iets nieuws? Lever het in en huur iets anders. Speel in op de vlotte groei van je kind én geef je kind mee dat delen beter is voor de planeet.

Open ended play

Met open ended speelgoed is van alles mogelijk. Je kind raakt vanzelf geïnspireerd. Het speelgoed van Bieperdebiep prikkelt de nieuwsgierigheid en creativiteit van jouw kind. Het speelgoed draagt bij aan de ontwikkeling van je kind en houdt de aandacht vast. Kinderen zullen langer en dus “duurzaam spelen”!

Het speelgoed is gemaakt van duurzame materialen

De speelgoedmerken in mijn collectie hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan. Het speelgoed is gemaakt van duurzame materialen zoals FSC goedgekeurd hout of recyclebaar ABS plastic. De producten gaan hierdoor lang mee en zo hebben we er samen lang plezier van.

Meer weten over spelen?

Spelen is dé manier voor kinderen om de wereld om zich heen te begrijpen en zich te ontwikkelen. Daarnaast heeft spelen de volgende kenmerken:

√ Spelen is vrij en ontspannen; er is vooraf geen specifiek doel. Kinderen zijn intrinsiek gemotiveerd om te spelen en betrokken bij wat ze doen.
√ Spelen is “doen-alsof” en biedt daarom een veilige omgeving om ervaringen te verwerken of om eigen gedachten of ideeën te onderzoeken.
√ Spelen stimuleert alle ontwikkelingsgebieden. Van spelen wordt je kind creatief, sociaal én slim. 

Een veilige en vertrouwde omgeving is een eerste belangrijke voorwaarde voor kinderen om zich te kunnen ontwikkelen. Daarnaast hebben kinderen een uitdagende leeromgeving nodig; het liefst met speelgoed dat de nieuwsgierigheid aanwakkert en het kind in eigen tempo laat ontdekken. Hier zijn geen toeters en bellen voor nodig, maar speelgoed dat uitnodigt tot onderzoeken en experimenteren.

Verschillende onderzoeken tonen aan dat wanneer kinderen zelfstandig en in eigen tempo de omgeving of speelgoed exploreren, zij sneller de eigen interesses ontdekken. Kinderen leren keuzes te maken en problemen op te lossen. Zelf ontdekken maakt kinderen creatief en vindingrijk.

Je herkent het vast dat je kind het liefst met jouw autosleutels speelt, met de kurkentrekker, het stopcontact of met potten en pannen.. super interessant! Bieperdebiep verhuurt spelmateriaal dat op deze onderzoeksdrang inspeelt.

Open ended play

Met open ended speelgoed raken kinderen vanzelf geïnspireerd. Het is speelgoed dat niet perse één doel dient. Een houten speelgoed-boog (link) wordt een telefoon, een tunnel, of een wipwap. Op deze manier oefent je kind met abstract denken, wat de intelligentie stimuleert. Je kind wordt ook creatief van dit doen-alsof spel. 

Bovendien is er geen “goed of fout” en kunnen kinderen zelf experimenteren met eigen ideeën. Dit is weer goed voor het zelfvertrouwen.

Veel speelgoed met deze open ended visie leent zich heel goed voor samenspel en rollenspelen. Samenspel met een ander kind is goed voor de sociaal-emotionele ontwikkeling; zij leren samen te werken en zich verplaatsen in een ander. Kinderen oefenen met problemen oplossen en leiding nemen.. Allemaal zeer nuttig voor het latere, sociale leven. 

Onderwijskundige Maria Montessori geloofde net als Emmi Pikler, in de juiste materialen en een prikkelende leeromgeving om de ontwikkeling van kinderen te ondersteunen. “Montessori” materiaal is vaak van hout.

Waar met open ended speelgoed veel mogelijk is, staat bij Montessori materiaal één vaardigheid centraal. Een kind kan zichzelf verbeteren wanneer het merkt dat het niet klopt. Op deze manier kan een kind zelfstandig te werk gaan.

Spelen is dé manier voor kinderen om de wereld om zich heen te begrijpen en zich te ontwikkelen. Daarnaast heeft spelen de volgende kenmerken: Lees minder