Ontvang nu 10% korting op je eerste bestelling! Code: NUSPELEN01

veelgestelde vragen

Het speelgoed wordt professioneel geselecteerd op basis van pedagogische visie én een hoop kennis en ervaring. Het speelaanbod is afgestemd op de verschillende ontwikkelfases en is geschikt voor kinderen van nul tot ongeveer zeven jaar. 

Bieperdebiep gaat bijvoorbeeld uit van de visie van kinderarts en pedagoge Emmi Pikler. Emmi Pikler is geboren in 1902 en zij had vernieuwende ideeën over de ontwikkeling van het jonge kind. Haar gedachtegoed is nog altijd populair en wordt gebruikt in de meeste pedagogische stromingen. 

Kinderen hebben een uitdagende leeromgeving nodig, met speelgoed dat de natuurlijke onderzoeksdrang tegemoet komt. Deze gedachte sluit nauw aan bij open-endedspeelgoed. Omdat dit speelgoed allerlei mogelijkheden biedt, wordt zowel de fantasie als de creativiteit van kinderen aangewakkerd. Ik ben ervan overtuigd dat kinderen lang geïnspireerd blijven door dit speelgoed en veel aandachtiger en langer spelen. Bovendien stimuleert open-ended-speelgoed alle ontwikkelgebieden: de zintuigelijke-, de sociaal-emotionele-, de motorische- en cognitieve ontwikkeling.

Het speelgoed van Bieperdebiep is geschikt voor kinderen van nul tot ongeveer zeven jaar oud. Ouders of verzorgers kunnen speelgoed huren bij Bieperdebiep, maar ook opa’s en oma’s of oppashulpen kunnen profiteren van het aanbod en speelgoed huren voor “hun” kinderen! Daarnaast is Bieperdebiep er voor bijvoorbeeld (kinderopvang)organisaties, scholen of therapeuten. Zie voor meer informatie het kopje “zakelijk huren”.

Een inkoppertje; jij kent je eigen kind natuurlijk het best. Op de speelgoedpagina kun je het speelgoed filteren op leeftijd of ontwikkelfases.  De leeftijden zijn slechts indicaties gebaseerd op eigen kennis en ervaring met spelende kinderen. Het zijn leeftijden waarop ik zie dat kinderen er meestal aan toe zijn om met het speelgoed te spelen. Wanneer je op het speelgoed klikt, zie je onder de beschrijving de leeftijdsindicatie vanuit de fabrikant. Deze kunnen dus met elkaar verschillen. Soms zijn kinderen er al eerder aan toe om met het speelgoed te spelen. Dit kun je als ouder of oppashulp het best zelf inschatten. 

Gaat het om speelgoed met kleine onderdelen, zoals de “Join Clips”? Dan is het wel belangrijk de minimale leeftijd aan te houden.

Dan zijn er nog de verschillende ontwikkelfases. Als je goed kijkt naar je kind, heb je al gauw in de gaten waar je kind behoefte aan heeft. Klimt hij of zij steeds op alle meubels? Dan is je kindje toe aan speelgoed gericht op de motorische ontwikkeling. Laat je kindje al veel doen-alsof spel zien? Dan kun je kiezen voor speelgoed dat de fantasie prikkelt. 

Maar je kunt er natuurlijk ook juist voor kiezen speelgoed uit te proberen om samen te ontdekken of het aansluit bij de interesse van je kind. Sluit het niet geheel aan? Dan huur je gewoon ander speelgoed!

Inwoners van de volgende plaatsen kunnen (op dit moment) speelgoed huren bij Bieperdebiep: Heemstede, Haarlem/Spaarndam, Bloemendaal, Aerdenhout, Overveen, Bennebroek, Vogelenzang, Zandvoort, Bentveld, Velserbroek, Driehuis, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Vijfhuizen, Cruquius, Zwaanshoek, Hoofddorp, Hillegom, Nieuw-Vennep, de Zilk en Lisse. 

Bieperdebiep verhuurt speelgoed van onder andere Wobbel, Gonge, Ette Tete, Moluk, Modu, TickiT, Emmi Pikler, Guidecraft, Join Clips en Great Pretenders. 

De verschillende speelgoedmerken hebben kwaliteit hoog in het vaandel. Hierdoor gaat het langer mee. Het houten speelgoed is gemaakt van duurzaam FSC hout. Het plastic speelgoed is gemaakt van recyclebaar ABS plastic of HDPE plastic. Kijk voor meer informatie op de websites van de verschillende merken. 

Natuurlijk staat bij kinderspeelgoed veiligheid voorop. Al het speelgoed is voorzien van het CE-keurmerk. Bovendien bestaat het speelgoed uit onschadelijk materiaal (vrij van BPA en phtalaten). Sommige producten, waaronder hout en roestvrijstaal, hebben zelfs antibacteriële eigenschappen.

Via de productpagina kun je speelgoed filteren op (de door mij geadviseerde) leeftijd. Per product zie je de adviesleeftijd van de fabrikant. Als ouder of begeleider beoordeel je zelf of het speelgoed geschikt is voor jouw kind(eren). Je bent zelf verantwoordelijk voor de veiligheid tijdens het spelen. Laat kinderen onder de drie jaar nooit onbegeleid spelen.

Het speelgoed wordt professioneel gereinigd met behulp van de “Attitude” speelgoedreiniger. Dit is een natuurlijk en veilig schoonmaakmiddel, vrij van parfums of schadelijke stoffen, specifiek bedoelt voor het reinigen van speelgoed.

Het speelgoed is gemaakt van stevige en duurzame materialen. Dit maakt het risico op stuk gaan klein. Natuurlijk kan het gebeuren dat er per ongeluk iets kapot gaat. Laat dit dan zo snel mogelijk, in elk geval binnen twee dagen, aan mij weten door een e-mail te sturen met de foto’s van de schade naar celine@bieperdebiep.nl. Er wordt een vervangend onderdeel of item geregeld. 

Is het speelgoed onherstelbaar beschadigd en/of kan het speelgoed niet meer gebruikt worden voor de verhuur? Dan wordt 80% van de nieuwwaarde van het product in rekening gebracht. Gaat het enkel om een onderdeel, dan gelden de vergoedingskosten zoals vermeld op de meegezonden onderdelenlijst.

Ben je een onderdeel van het speelgoed of het hele spelmateriaal kwijt? Laat dit zo snel mogelijk, in elk geval binnen twee dagen, aan mij weten. Per product en onderdeel breng ik een vervangingsvergoeding in rekening. Afhankelijk van het onderdeel en product is dit een kleine of grotere vergoeding. Bij bevestiging van de bestelling wordt een e-mail verzonden met in de bijlage de vergoeding per onderdeel. Vind je het onderdeel later, en in elk geval binnen vier maanden, terug? Dan worden de kosten geretourneerd. 

Je kunt het speelgoed lenen zolang als je zelf wilt. Het huren werkt met automatische incasso, die ingaat op het moment dat je besteld en iedere maand wordt afgeschreven. Je kunt ieder moment opzeggen, door een e-mail te sturen naar celine@bieperdebiep.nl. Wil je het speelgoed wisselen? Dat kan natuurlijk ook. Stuur mij een mail of appje en samen kijken we naar de mogelijkheden. 

Van te voren is het lastig in te schatten hoe lang het speelgoed interessant is voor jouw kind. Op deze manier kun je dit zelf bepalen en het speelgoed retourneren of wisselen wanneer jullie daaraan toe zijn.  Het spelen en leren stopt natuurlijk nooit!

De automatische incasso gaat in zodra een abonnement wordt afgesloten. Op deze dag zal het bedrag vervolgens maandelijks worden geïncasseerd. Zeg je jouw abonnement op? Dat kan door een e-mail te sturen naar celine@bieperdebiep.nl. Het abonnement zal dan handmatig worden opgezegd. 

Het terugbrengen van speelgoed en stopzetten van jouw abonnement kan ieder moment. Stuur een e-mail naar celine@bieperdebiep.nl. Is het bedrag van een nieuwe maand nét afgeschreven? Dit kan niet worden teruggedraaid. Je kunt het speelgoed nog een maand houden of omwisselen voor speelgoed met dezelfde prijs. Ik denk graag met je mee!

Ja, dat kan. Bij het afnemen van drie (of meer) stuks speelgoed, ontvang je als zakelijke klant 15% korting op de huurprijs. Bovendien profiteer je van voordelen:

  • Bij het afnemen van drie of meer producten is het bezorgen en laten ophalen gratis. Bij minder dan drie items zijn de bezorg- en ophaalkosten 7,95 euro. 
  • Gaat het speelgoed stuk of raakt een onderdeel kwijt? Dit wordt gratis, en in elk geval binnen twee dagen, vervangen.

Op dit moment kun je het speelgoed al binnen 1 a 2 dagen in huis hebben! Laten bezorgen en ophalen kost 6,95 euro. Wanneer je een product huurt, zie je bij de laatste stap in het bestelproces de dagen waarop het speelgoed wordt geleverd. Kies een voor jou geschikt moment. Komen de voorgestelde momenten echt niet uit? Neem contact op om iets anders af te spreken. 

Ongeveer 3 à 4 dagen voor het moment van leveren, laat ik weten binnen welk tijdsblok ik langskom. 

Bieperdebiep biedt de mogelijkheid om producten zelf op te halen en terug te brengen. Dit is gratis. Kies een voor jou geschikt moment. Komen de voorgestelde momenten echt niet uit? Neem contact met mij op om iets anders af te spreken. 

Het precieze adres ontvang je in de bevestigingsmail. Bieperdebiep is gevestigd aan de Javalaan in Heemstede.

Blijkt het speelgoed een schot in de roos? Er is eventueel de mogelijkheid het item te kopen. Omdat het speelgoed in de meeste gevallen al gebruikt is, werk ik meestal met een korting. Neem contact op en dan regelen we het!

Bieperdebiep biedt graag een alternatief voor de enorme cadeaustapel op verjaardagen. Op dit moment is het (nog) niet mogelijk een abonnement cadeau te geven. Wellicht wordt dit in de toekomst wél mogelijk.