Nieuwe klant? Gebruik de code NUSPELEN01 en ontvang 15% korting!

Speelgoed huren versus speelgoed (tweedehands) kopen

De speelgoedruilmarkten worden steeds populairder en ook Marktplaats is voor velen een bekend platform om tweedehands speelgoed te kopen en te verkopen..  Maar waarom is het toch duurzamer om speelgoed te huren in plaats van tweedehands kopen of ruilen?

Tweedehands van Marktplaats of ruilmarkten

Via dit soort platforms is soms mooi houten en duurzaam speelgoed te vinden. Je springt een gat in de lucht als iemand om de hoek die mooie houten klimdriehoek verkoopt, waar jij net naar op zoek bent! Toch wordt er ook veel speelgoed geruild en verkocht, waar kinderen maar kort interesse in hebben.. Dit komt omdat ze er al snel overheen groeien, omdat het speelgoed onvoldoende prikkelt en de aandacht vasthoudt of.. omdat het al gauw stukgaat.

Beeld © JoniIsraeli.com

Teworldcounts.nl geeft aan dat 90% van het speelgoed van plastic is! (environmental-impact-of-toys)

Dit speelgoed is behalve soms schadelijk voor je kind (het materiaal kan zware metalen, zoals lood of cadmium bevatten) ook vaak het speelgoed dat weinig bijdraagt aan de ontwikkeling, of snel slijt en stuk gaat. Dit soort (kleine) items liggen al gauw stof te vangen in de hoek en (want dat gebeurt met 80% van het speelgoed!) belandt uiteindelijk in de prullenbak.. En daarna in de verbrandingsoven of de oceaan ☹️

Spelen en speelgoed is onmisbaar in de ontwikkeling van kinderen

Speelgoed huren is in vele opzichten een interessante (en duurzamere) keuze; voor jouzelf, voor de planeet en bovenal voor jouw kind. Het speelgoed van Bieperdebiep is gebaseerd op kennis en verschillende pedagogische visies. Al het speelgoed is zo uitgekozen dat het in één of meerdere ontwikkelbehoeften ondersteunt. Zoals een klimdriehoek aansluit op de behoefte van jonge kinderen om te klimmen en te klauteren, kunnen kinderen lekker kliederen met zand en water in een Bilibo-schelp. Dit soort sensopathisch spel, waarbij het ontdekken (voelen, proeven, ruiken) van structuren en materialen centraal staat, hoort bij de zintuigelijke ontwikkeling. Een ontzettend belangrijke en onmisbare fase! Dit soort spel vormt de basis voor het bevorderen van alle andere ontwikkelgebieden, zoals creativiteit en intelligentie..

Speelgoed huren

Wanneer je speelgoed huurt bij Bieperdebiep spelen kinderen met (kwalitatief) speelgoed dat lang meegaat, wél hun ontwikkeling ondersteunt, én zolang het in de ontwikkelbehoefte voorziet. 

Huur nu ook Stapelstein

Nieuwe, hippe merken vind je niet altijd op Marktplaats of een ruilmarkt. Neem de populaire stapelstenen van Stapelstein, Coblo blokken of balans-speelgoed van het merk Gonge. Duurzaam speelgoed is vaak kostbaar, en het is logisch dat de kosten voor duurzame materialen/productie zich vertalen in een hoge consumentenprijs. Op dit soort merken, zoals Stapelstein zijn vaak geen aanbiedingen of kortingen. Stapelstein huren biedt een uitkomst om wél dit soort speelgoed in huis te hebben.

Kies voor écht duurzaam speelgoed

Omdat het speelgoed gemaakt is van hoogwaardige materialen, gaat het lang mee. Het speelgoed dat dankzij verhuur lang in omloop blijft, hoeft niet opnieuw geproduceerd of vervoerd te worden. Dit scheelt heel veel grondstoffen en CO2 die normaliter gepaard gaan met de productie en vervoer van speelgoed. 

Wist je dat de plastic speelgoed-industrie zelfs de grootste verbruiker (en dus vervuiler) van plastic ter wereld is! (Bron: UNEP report 2014 “Valuing Plastics”).

Bespaar tijd en energie

Bespaar tijd en moeite; het telkens speuren op Marktplaats naar dat ene mooie item, het kopen en verkopen (en eventueel verzenden) van speelgoed.. Bovendien weet je niet of speelgoed compleet, schoon en/of heel is. 

Bieperdebiep zorgt dat speelgoed compleet is en zorgvuldig wordt gereinigd. Klimdriehoeken worden van tevoren gemonteerd, dit hoef je dus zelf niet te doen. Wij komen graag bij je langs en halen het speelgoed weer op als jouw kindje is uitgespeeld. Langskomen in Heemstede kan altijd en is, bij het huren van losse items, kosteloos.

 

Huren VS Kopen/ruilen – The Battle 💪💪

HUREN

Ontdekken of jouw kind het leuk vindt
KOPEN/RUILEN

De zoveelste miskoop.. 
Met speelgoed spelen van hippe, duurzame (en dure) merkenDuurzaam speelgoed is vaak (te) duur en niet altijd te vinden op Marktplaats
Speelgoed afwisselen Speelgoed stapelt zich op thuis
Speelgoedcollectie afgestemd op de verschillende ontwikkelbehoeftenHet meeste speelgoed is van weinig toegevoegde waarde
Bieperdebiep ontzorgt (speelgoed is compleet en schoon)Marktplaats afspeuren (“is het wel compleet?”), kopen, verkopen, schoonmaken… 

Kies nu voor duurzaam spelen en doe dat juist voor jouw kinderen – voor een leefbare en groenere wereld voor de generatie van de toekomst 🌱

Klik hier voor het 3- of 6 maanden abonnement en geniet van alle voordelen van speelgoed huren!